Nov 14, 2007

Are You Spyware Savvy?

Most of us who use computers are afraid of spyware and the problems it causes. So, you learn all about spyware and the ways to protect yourself from it. How will you know whether you have complete knowledge? Well what you can do is to surf the World Wide Web for the latest on spyware and computer security.

You can test your knowledge by taking self-tests and quizzes. Companies like Microsoft are very consumer friendly and make an effort to upload tons of information on computers and software for users in search of knowledge.

According to Microsoft you can test your knowledge by answering the following questions:

1. How will you prevent children from accidentally downloading spyware?

The answer must be: You can prevent children from downloading spyware by giving them a limited user account.

2. What are browser cookies?

Ans: These are created by unethical persons to track your browsing preferences for their own use, to spam your pc with advertisements and marketing ploys, to steal personal information like bank account details, credit card numbers and so on, and to cause harm to your computer and business by stealing data/files.

3. How can you use technology to protect your computer?

Ans: Many giants in computer technology are offering software and hardware to prevent spyware attacks. For example Windows Defender Beta 2 is one option.

4. What is Windows Defender?

Ans: It is an anti-spyware software that can detect spyware and warn you immediately, inform you of possible dangers and new spywares, remove spyware. It protects your PC against pop ups, slow functioning, security threats, and infections.

5. What are common signs that show your computer is infected?

Ans: Signs are unwarranted pop ups, strange PC behavior, change in homepage settings, appearance of new tool bars not installed by you, slowing down of computer, loss of files, crashing of computer, and so on.

6. What are the precautions to be taken?

Ans: Precautions are: install a fire wall, update all software, pay attention to security settings, use anti-spyware programs, use the internet safely.

7. Is a firewall useful?

Ans: Yes, it examines all information and acts as a filter anything even faintly suspicious will not be permitted, it will create a protective cloak and prevent undesirable sources from detecting your computer on the net.

8. How does spyware work and what protects your computer?

Ans: A spyware is a thief it can use information on you, steal files, and place undesirable material on your computer. The pc must be protected by use of firewall, anti-spyware hardware as well as software, and careful browsing as well as downloads.

9. Where can you get protection against spyware?

Ans: There are many choices a few are: Platinum Internet security 2005, Microsoft Beta 2, Webroot Spy Sweeper, Sunbelt Counter Spy, and Spybot.

10. Name three security measures?

Ans: One must not open e-mails with attachments from unknown sources; use a spam guard for all e-mail accounts, and avoid using messengers.

These days knowledge is available at the click of a mouse button so update your knowledge base and keep abreast of new developments.

About the Author:Chris Young is a freelance writer for Free Online Games, the premier website to play thousands of free online games including arcade games, action games, card games, flash games, strategy games, puzzle games and more.

View all articles by Chris Young

Click Here fo Cool bauer-Power Gear!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | stopping spam